След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да

...
След отмяната на извънредната епидемична обстановка повечето от фирмите планират да
Коментари Харесай

По-голямата част от бизнеса предпочита да запази хибридната форма на работа, въведена с пандемията

След анулацията на изключителната епидемиологична обстановка повечето от компаниите възнамеряват да запазят хибридния режим на работа. След анулацията на задължението най-малко 50% от чиновниците да работят отдалечено, решението за организацията на работата в фирмите остава на работодателите.

По-голямата част от бизнеса избира да резервира хибридната форма на работа, въведена с пандемията, периодично повтаряне на работа от офиса и от вкъщи:

" В хибриден режим на работа сме към този момент от няколко месеца. Не предвиждаме все още чиновниците на 100% да се върнат в офиса. Продължаваме в хибриден режим, което значи за хората от офиса работа от офиса и от у дома, съгласно техните потребности и стремежи.

Поне няколко пъти обаче в месеца ги задължаваме да идват до офиса, с цел да се виждат с сътрудници, да има социализация сред сътрудниците и на 100% хората от производството те си работят в индустриална среда. При тях хибриден режим на работа не може да се приложи " - споделя Катя Христова от компания за произвеждане на интегрални схеми и чипове, написа pariteni.bg.

Пандемията наложи практиката на работа от разстояние и към този момент е време тази нова форма да бъде нормативно уредена, споделя Светлозар Петров от най-голямата платформа за претовареност у нас.

" Според мен натрупахме задоволително опит последните две години какви са евентуалните проблеми, какво има потребност да бъде контролирано във връзка с отдалечената работа и към този момент умерено може да се урегулира ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР